Jura nudi posao građanima Rače

Bez autora
Apr 26 2010

Vlasnik kompanije Jura Lukas Džangvu Nam razgovaraće sa nezaposlenim građanima koji žive u opštini Rača, a koji su zainteresovani za rad u toj kompaniji. Organizator tih razgovora, koji će biti održani danas i sutra u prostorijama opštine Rača, je Nacionalna služba za zapošljavanje prema čijim podacima je u toj šumadijskoj opštini bez posla oko hiljadu građana.Južnokorejski poslodavac među nezaposlenima u Rači tražiće one koji su stručni za poslove logistike, za rad u kadrovskoj i finansijskoj službi, direktora proizvodnje, referenta za kontrolu kvaliteta i inženjere u proizvodnji ali i radnike za rad u proizvodnji.

Jura nudi posao građanima RačeVlasnik kompanije Jura Lukas Džangvu Nam razgovaraće sa nezaposlenim građanima koji žive u opštini Rača, a koji su zainteresovani za rad u toj kompaniji.

Referent kadrovske službe kompanije Jura, Ivana Radović je rekla da je organizator tih razgovora, koji će biti održani danas i sutra u prostorijama opštine Rača, Nacionalna služba za zapošljavanje prema čijim podacima je u toj šumadijskoj opštini bez posla oko hiljadu građana.

Prema njenim rečima, južnokorejski poslodavac među nezaposlenima u Rači tražiće one koji su stručni za poslove logistike, za rad u kadrovskoj i finansijskoj službi, direktora proizvodnje, referenta za kontrolu kvaliteta i inženjere u proizvodnji ali i radnike za rad u proizvodnji.

Radovićeva je naglasila i da je u toku selekcija oko 600 prijava nezaposlenih koji su biografije toj kompaniji podneli na nedavno održanom Sajmu zapošljavanja i obrazovanja održanom u Kragujevcu.

Podsetivši da je vlasnik Jure od ukupno 284 radnika "Zastave elektro" izabrao njih 118 za rad u proizvodnji, Radovićeva je rekla da je odložen za danas planirani odlazak na obuku u Slovačku zbog nedovoljnog broja prijavljenih radnika iz račanske fabrike.

Samo pet radnika želi da ostane

Predsednik Samostalnog sindikata u "Zastavi elektro" Slobodan Gajić je rekao da je pet radnika te fabrike izrazilo spremnost za rad u novoj fabrici, a da su ostali zainteresovani za socijalni program i otpremnine od 300 evra po godini staža.

Prema njegovim rečima, odziv radnika je slab "zato što poslodavac nudi male plate koje ne premašuju 20.000 dinara, ali i zato sto radnici nemaju poverenje jer su i u prethodnoj privatizaciji dobijali obećanja a onda su mesecima protestovali jer nisu dobijali plate a nije bilo ni proizvodnje".

Inače predstavnici sindikata fabrike "Zastava elektro" i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja potpisali su u četvrtak protokol o korišćenju socijalnog programa a koji predviđa da oni radnici koji se zaposle u Juri posle šest meseci od datuma potpisivanja ugovora o radu mogu da se prijave za otpremnine ukoliko iz bilo kog razloga ne žele da nastave da rade.

Tim protokolom predviđa se i da se radnicima do kraja ovog meseca isplati šest zaostalih zarada od prošle godine, a što prema rečima Gajića po radniku iznosi u proseku oko 90.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik